Se kurv Betal Information
Velkommen Faglitteratur Tidsskrifter K&K Skønlitteratur E-tekster
  Start søgning
 
  - Om Medusa
- Faglitteratur
- Tidsskriftet K&K
- Skønlitteratur
- E-tekster
- Kontakt Medusa
 

Om Medusa

Medusa er et lille forlag, der især udgiver faglitteratur inden for det humanistiske område. Men vi gør også andet. Og så har vi i øvrigt både en fortid og spændende visioner om fremtiden.

Fortid

Medusas første bog udkom i slutningen af 1975. Forlaget blev startet på den ide, at der var noget nyt undervejs i faglitteraturen på universitetet. Dels i de bøger, der blev skrevet af yngre universitetsfolk. Dels i de områder, som de studerende nu interesserede sig for.
Ideen viste sig at være rigtig. Medusa-serien med de karakteristiske "bjælker" på forsiden i et lay-out designet af Bruno Ingemann blev i løbet af de næste år kendt vidt omkring.

De første års Medusa-bøger lå især inden for det litterære område. Senere kom en række historiske og samfundsvidenskabelige udgivelser til. Og i løbet 1980'erne blev medie- og tv-området, billeder og film inddraget. I slutningen af 1990'erne har det især været litteraturteoretiske bøger, vi har haft fokus på.

Fremtid

Ud over at fortsætte med nyudgivelser i traditionel papirudgave og inden for
vores traditionelle områder vil vi i de kommende år prøve at udnytte de ny publikationsteknologier, som nu er til rådighed.

Først vil vi gerne via nettet i direkte kontakt med vores kunder. Medusas bøger er ikke stabelvarer i enhver boghandel. Men ved hjælp af nettet kan alle nu direkte købe hos os og få selv den mest specielle bog med posten allerede næste dag.

Derudover planlægger Medusa at få et stort antal af vores udsolgte og efterspurgte bøger og tidsskriftnumre lagt ud på vores websted, så de kan downloades direkte. Det kan være til udprintning hos køberen. Men vi ser store muligheder i e-bøger, som vil være glimrende for udbredelsen og brugen af vores type af faglitteratur.

Det senere mål er, at alle de vigtigste af Medusas titler - nye som gamle - i løbet af nogle år bliver tilgængelige i elektronisk form på vores web-sted. Samtidig fortsætter vi selvfølgelig med at udgive og sælge 'rigtige bøger', sådan som vi kender dem. De to ting udelukker ikke hinanden. Men at hele forlagsbranchen er på vej ind i en fremtid, der indebærer ændringer og muligheder, man knap nok har forestillet sig, er vi ikke i tvivl om. Den fremtid vil vi ikke stritte imod. Den vil vi gerne være med på.
 
   
 webmaster